5. ročník soutěže Vyčisti les

Proč jsme se do soutěže připojili?

Vítejte v jednom z nejkrásnějších koutů naší země, v srdci čisté a nedotčené přírody, kde najdete posvátné ticho na lesních pěšinách, vzduch čistý a vodu křišťálovou, historii dávných časů a lidi dobré, kteří v naprosté většině vždy pomohou…Černá Voda, kde se nachází náš domov, je celá zalesněná, prostě soutěž pro nás, jako stvořená. Mohli jsme si tedy vybírat. My si vybrali místní dominantní a často navštěvovaný lesní lom Rampa v Rychlebských horách. Krásné koupání v letních měsících v čisté vodě a navíc pod vysokou kamennou stěnou, která tu zůstala po těžbě. Navštěvuje zdejší lom plno turistů, i zahraničních a tudíž úklid jeho okolí je nezbytnou součástí obce.

Jak jsme se do soutěže zapojili?

My, jak už bylo výše řečeno, se na lesy díváme z oken domova z jakékoliv světové strany. Proto, když jsme přišli tuto sobotu 14.10.2023 s nápadem Vyčisti les, tak nebylo potřeba ani dětem říkat, že je to do soutěže. Snažíme se naše děti vést k pořádku všude. Každoročně se zapojujeme do projektu „Ukliďme Česko“, který letos připadl na 16.9.2023. Uklízíme, dá se říci pravidelně, nejvíce v okolí autobusové zastávky, která je nejblíže domovu. Dali jsme dětem na výběr a vyhrál lom Rampa. Bylo vidět, že je již po sezóně a odpadků už tolik nebylo. Přesto jsme něco málo nasbírali. Ponožky na větvi, bota, nespočetně láhví a dokonce i střešní krytinu.

Co můžeme vyhrát?

Naše děti chodí do lesa rády. Ať už je to jen tak, nebo za účelem úklidu. Tuto činnost berou jako zpestření dne, překvapení, co dnes objeví a občas nechápou, co jsou lidi všeho schopni. Odměnou jim jsou plné pytle odpadů a radost, že je další kousek lesa aspoň na nějaký čas čistý a krásný. Pro tento den nám bude odměnou díky agentuře GetFound.cz, která soutěž pořádá, peníze od partnerů soutěže na vybavení našeho zařízení.

Partneři soutěže jsou:

Astratex.cz – specialista na spodní prádlo a plavky – spodní prádlo a plavky pro děti, ženy a muže – 5000 Kč

Největší obchod s akvaristikou | Invital Rostlinna-akvaria.cz – vše pro akvária a teraristiku – 5000 Kč

Dovolená a ubytování u moře v Chorvatsku 2023 | Intercroatia – ubytování v Chorvatsku – 5000 Kč

Květiny, kytice, jedlé dárky i dorty online | Frutiko Ovocné kytice – dárky z ovoce a čokolády, kytice a dorty – 5000 Kč

Invia.cz – Vaše dovolená 2023, Nejširší výběr zájezdů od 300 CK – zájezdy a dovolené po ČR a za hranice – 5000 Kč

Nejlevnější povinné ručení 2023 | PovinneRuceni.biz – srovnávač pojištění – 5000 Kč

Ketris – Chovatelské a farmářské potřeby – potřeby pro chovatele – 5000 Kč

Online akční letáky supermarketů i hypermarketů | Kimbino – on-line přehled akčních letáků – 5000 Kč

E-shop s čokoládou, sladkostmi, čaji a dárky | Rigalli.cz – čokolády, cukrovinky a slané lahůdky – 5000 Kč

Fotokniha, fotokalendář a další dárky snadno a rychle! | Tiskarik.cz – fotokalendáře, fotoknihy a fotoobrazy – 5000 Kč

Máme možnost vyhrát 10 000 Kč, tak nám držte palce :). Stránka soutěže: Vycistiles.cz – O čisté lesy a naše okolí se každý rok stará více lidí, ale ještě potřebujeme další pomocníky.