Víkend plný sportovního nasazení

Krásný víkend si pro nás připravili kamarádi z Prahy. My k tomu přispěli účastí tří týmů Božího výběhu a celý víkend se tak nesl ve sportovním duchu. Boží výběh se koná každoročně již 10 let. Startovací čísla, čipy, společné foto a mohli jsme vyrazit směr Boží hora, 1610 metrů. My se účastnili v kategorii TÝMŮ, kde jsme obsadili všechny tři příčky. Pořadatelům velké díky za úžasnou organizaci, krásný sportovní zážitek, bylo to BOŽÍ. Budeme se těšit zase za rok.

Po úžasném obědě od naší skvělé tety kuchařky Marcelky, jsme zavítali do lázní na Adventure golf a DiscGolfPark Priessnitz, kde bylo cílem hry dokončit jamku s co nejmenším počtem úderů, tedy hodů za pomocí disku. V této disciplíně exceloval David. V Adventure golf se prosadil Matěj s Tobíkem v kategorii chlapců, v kategorii děvčat pak dominovala Kristýnka a Kája. A byla i lázeňská zmrzka. Večer jsme strávili u ohně a za tónů kytary jsme si i zapěli. Sobotní den jsme zakončili promítáním dokumentu o Novém Zélandu a Peru s prezentací od Pavla a Láďi. Cílem bylo otevřít dětem okénko poznání s možnostmi cestování, které přináší poznávání cizích zemí a jejich zvyků,  rozmanitost jídla, exotických zvířat. Otevřít se novým věcem, uvědomit si jinakost světa.  Děti na závěr zvládly i cestovatelský kvíz, kde byly velmi úspěšní.

V neděli začal den vyhodnocením sobotního dne, předávaly se diplomy, věcné ceny. Společné foto a vyrážíme na kolách směr Vidnava. Ve Vidnavě na nás čekalo v místní restauraci 20 smažáků. Zpátky jsme to vzali „vracečkou“ přes RS. Z kola jsme rovnou skočili do sukní a košil a zatancovali na místním sále ke Dni matek polku. Byl to sice náročný víkend, ale plný skvělých zážitků. Děkujeme moc kamarádům z Prahy.